2013. augusztus 19., hétfő

Suzie és a szerelmes kísértet-könyvkritika2 #Rami

Ha valaki nem ismerné Meg Cabotot, most biztosan rájön, hogy ki is ő, csupán ennyiből: A neveletlen hercegnő. Hiszen ki ne látta volna ezt a remek, két részes filmet, amit bizony M. Cabot írt, A neveletlen hercegnő naplója címmel. Híres írónőnknek rengeteg regénye jelent meg Amerikában, és számos könyvét magyarra is lefordították. Mai alanyunk A mediátor című regénye első része.

(Meg Cabot)

A történet főszereplője, a tizenhat éves Suzannah Simon. Átlagos tinédzser, ha eltekintünk attól a ténytől, hogy beszél a holtakkal. Bizony, cseveg velük, és ha még ez nem lenne elég, érintkezni is tud a lelkekkel, és akár harcolni is, amit elég gyakran megtesz lobbanékony természete miatt. A halottak őt keresik fel, ha valami elintézetlen dolguk miatt nem távozott el lelkük a földről. 
A legelső részben két szellemmel is találkozhatunk. Amelyiket legelőször megismerjük, az a vonzó Jesse. Suzannah nem rég költözött az anyjához, és bizony a szobáját ez a pasas lakja, így osztozkodnia kell Jesse-vel gyönyörű szobáján. A másik szellem Heather. Ő a "szerelmes kísértet". Vajon Suzie hogyan oldja meg a két kísértet gondjait? Olvasd el, és megtudod, mert amíg engem olvasol, addig nem fogsz olyan spoilert kapni, ami izgalomromboló lenne.

A történet E/1-ben, Suzie Szemszögében íródott, így nagyobb betekintést nyerve a lány gondolataiba. Nagyon tetszik, hogy Meg C. írásstílusa mindegyik könyvében más, és más. Eddig ennek a könyvének tetszik a legjobban a stílusa. Minden egyes mondat úgy van leírva, mintha egyenesen Suzie szájából hallanánk. Egyszerűen imádtam olvasni ezt a könyvet. 

A borítója nagyon tinis, csajos. Tetszik, egész szép, lényegre törő, ugyanakkor nem lövi le a történet poénját.






Mindig az a kedvenc könyvem, amit éppen olvasok, ezért ez is az. Egyszerűen imádtam olvasni, gyűlöltem letenni, de hát hajnali két órákkor az ember szeme akaratlanul is lecsukódik ;) Egyszóval Meg Cabot most is nagyot alakított, pontosan ezt vártam el tőle.
10/10
♥Rami

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése